Leuke compilatie icebucket challenge

1 september 20140 Comments

Waarschijnlijk heb je op het internet al wel wat filmpjes voorbij zien komen over de Ice Bucket Challenge. Het komt erop neer dat iemand wordt uitgedaagd om een emmer ijswater over zichzelf heen te gooien. Vervolgens moet hij of zij drie nieuwe mensen uitdagen die hetzelfde moeten doen. In het filmpje zie je een verzameling van andere filmpjes waarin het niet helemaal goed gaat. Allemaal leuk en aardig, maar nu komt het belangrijkste: als iemand die is uitgedaagd niet binnen 24 uur een emmer over zichzelf heen gooit, dient hij of zij 100 dollar te doneren aan de ALS Association. De ALS Association is een organisatie voor mensen die lijden aan de ziekte amyotrofe laterale sclerose.

Ice Bucket Challenge filmpjes streamen

Veel van deze filmpjes worden uiteraard geüpload naar video websites zoals YouTube. Een voordeel van dit soort websites is dat je niet eerst de gehele video hoeft te downloaden, maar in principe meteen kunt beginnen met kijken. Eindelijk een einde aan al dat gewacht dus. Niet gek dat dergelijke sites een aantal jaar geleden enorm populair werden, en sindsdien eigenlijk alleen maar zijn gegroeid. De techniek die dit mogelijk maakt, wordt streaming genoemd. Maar wat is dat dan precies?

Wat is streaming?

Bij streaming komt het erop neer dat een filmpje niet eerst helemaal gedownload hoeft te worden. Het idee is namelijk dat, zodra er iets kan worden getoond, de video begint met afspelen. Tijdens het afspelen, wordt de rest van het filmpje gedownload. Op die manier hoef je dus niet te wachten en kun je direct beginnen met kijken. Uiteraard is het wel belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van een snelle internetverbinding, zowel van de kant als de website als van jouw kant. Dit is tegenwoordig echter niet meer zo’n groot probleem.

Filed in: Grappige filmpjes
Tagged with:

Leave a Reply

Naar Boven